Aikuiselle tai seniorille

Lauluopintojen aloittamiselle ei ole yläikärajaa

Lauluharrastuksen voi aloittaa hyvin vielä aikuisena tai seniorinakin. Opiskelu sopii sekä aloittejalle, että jo pidempään laulua harrastaneelle.

Laulu tuo tehoa työhön ja iloa arkeen

Soittaminen ja laulaminen on tehokasta aivojumppaa. Se vähitellen jopa muuttaa aivojen rakennetta, ”trimmaa” aivoja ja saa ne toimimaan tehokkaammin.

Laulaminen tuo tunnetusti mielihyvää ja sisältöä aikuisen elämään.

"Mutta enhän minä osaa laulaa..."

Laulaminen kannattaa silloinkin (ja ehkä erityisesti silloin!), jos sinusta tuntuu ettet osaa laulaa. Monet on leimattu laulutaidottomaksi tai epämusikaalisesti, ehkä jo lapsena.

Laulamisessa ja musikaalisuudessa kehittyy aina. Laulu on instrumentti, jonka hallinta kehittyy, kun sitä harjoittelee. Musaamon ihanat, kannustavat laulunopettajat tekevät harrastamisesta rennnon ja iloisen asian.

Miten pääsen alkuun?

Aikuiselle aloittelijalle suosittelemme yksityistunteja tai paritunteja. Mikset tulisi tunnille vaikka ystävän tai puolison kanssa?

Opetusta on yleensä kerran viikossa, 30-60 minuuttia kerrallaan, mutta aikuiset voivat käydä tunneilla myös joka toinen viikko. Voit myös ostaa sarjakortin ja varata tunteja omaan tahtiisi, silloin kun aikatauluusi sopii. Jos haluat viedä osaamistasi seuraavalle tasolle, kannattaa osallistua laulutuntien lisäksi Musaamon Musateoria -tunneille. Meillä teorianopiskelukaan ei ole tylsää puurtamista, vaan käytännön läheistä, innostavaa ja inspiroivaa uuden oivaltamista. 

Opetusta on 30-45 minuuttia kerrallaan. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella.

Yhteismusisoinnista uutta haastetta

Musaamon monipuolisen tarjonnan avulla voit myös laajentaa harrastustasi. Haluatko opetella säestämään omaa lauluasi esimerkiksi pianolla tai kitaralla, Musaamon soitinopetuksessa. Tai ehkä haluat suorittaa tutkinnon? Musaamossa sekin onnistuu.
Yhdessä musisointi on mielestämme musiikin harrastamista parhaimmillaan. Ryhmässä oppiminen on innostavaa ja kannustavaa, ja kehittää luontevasti myös esiintymistä ja itsevarmuutta. Omien lauluopintojen lisäksi jonkin verran laulua harrastanut voi osallistua myös Yhtyelauluun tai aikuisten bändiopetukseen.