Nuorelle

Minkä ikäisenä  lauluopinnot voi aloittaa?

Milloin vain!

Olet ehkä huomannut, että monessa paikassa laulunopintojen aloituksen alaikäraja on noin 16 vuotta. Ikäraja perustuu siihe, että tuossa iässä voimakkain kasvu on nuorella jo ohitse, ja äänihuulet ovat saavuttaneet lopullisen pituutensa.

Tämä on kuitenkin edellytys vain klassisen laulun ja äänenmuodostuksen opiskelulle. Se ei missään nimessä tarkoita sitä ettei laulamista voisi aloittaa jo paljon aikaisemmin. Päinvastoin! Laulamisessa kehittyy laulamalla, missä iässä tahansa. Musaamon lauluopinnoissa opit luonnollisesta ja terveestä äänenkäytöstä, turvallisesti ikäryhmän edellytysten mukaisesti.

Haluaisitko yhdistää laulutunnit ammattimaisen show’n tekemiseen? Silloin kannattaa tulla mukaan Musaamon Proggislinjalle.

Sing it out!

Musaamossa opetus perustuu aina sinun tavoitteillesi ja toiveillesi. Huomioimme mitä osaat ja luomme opiskelusi tavoitteet yhdessä kanssasi. Pannaan vaikka nuotit sivuun ja opetellaan korvakuulolta kappaleita, jotka sinua kiinnostavat.

Nuoret voivat opiskella laulua lauluryhmissä, paritunneilla tai yksilöopetuksessa. Lauluryhmissä opetusta on kerran viikossa 45-60 minuuttia kerrallaan. Ryhmät muodostetaan ja niiden tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Yksityis- ja paritunneilla opetusta on kerran viikossa 30-45 minuuttia kerrallaan. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella.

Omien laulutuntien lisäksi voit osallistua Musaamon bändiopetukseen, jolloin pääset treenaamaan bändissä laulamista. Nuoret aikuiset voivat osallistua myös Yhtyelauluun.

Entäs koulu?

Musiikin harrastamisesta on hyötyä myös opiskelussa. On tutkittua ja tunnettua, että musiikin harrastus tukee muistia, matemaattista ja kielellistä osaamista sekä kehittää tunne-ilmaisua. Musiikista on iloa ja hyötyä.