Opetustavat

Laulua voi opiskella myös ryhmässä

Haluatko kehittää omia teknisiä taitoja ja kehittyä lisäksi yhteismusisoinnissa? Ja samalla nauttia  ryhmän tuesta ja yhteishengestä?

 

Lauluryhmät

Musaamon lauluryhmät ovat tarkoitettu kaikille laulamisesta kiinnostuneille. Ryhmät sopivat kaikille aloittelijoista konkareihin, ja kaikenikäisille lapsista senioreihin.

3-6 laulajan ryhmät muodostetaan pääasiassa osallistujien iän perusteella. Laulutaito ja tekniikka kehittyvät turvallisesti ikäryhmän edellytysten mukaisessa opetuksessa. Ryhmäopetus sopii erinomaisesti myös aikuisille aloittelijoille.

Lauluryhmissä kaiken lähtökohta on lauluinnostuksen ylläpitäminen ja ruokkiminen monipuolisen ohjelmiston ja tekemisen kautta. Jokainen ryhmä sopii itse opettajansa kanssa laulettavasta ohjelmistosta – jokainen pääsee varmasti laulamaan omia lempibiisejään! Lauluryhmissä voidaan treenata myös improvisointia, äänissä laulamista, sanoittamista, biisintekoa tai vaikka sovittamista.

Opetusta on kerran viikossa 45-60 minuuttia kerrallaan. Ryhmät muodostetaan ja niiden tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella.

Katso myös:

  • Yhtyelaulu, jo jonkin verran laulua harrastaneille nuorille ja aikuisille.

 

Pienryhmä- ja pariopetus

Pienryhmät ja paritunnit ovat samanikäisten ja samantasoisten laulajien kokoonpanoja. Olet sitten täysin aloittelija tai jo pidemmälle ehtinyt harrastaja, niin harjoittelu samantasoisten kanssa syventää harrastustasi ja inspiroi uusien soittotapojen ja kappaleiden muodossa.

Erityisen hyvin pienryhmäopetus sopii aloittelijoille. 2-4:n oppilaan pienryhmässä lauajat tukevat huomaamattakin toisiaan, ja yhdessä musisointi kasvattaa itseluottamusta ja yhteishenkeä.

Opetusta on yleensä 30-60 minuuttia kerrallaan, kerran viikossa.

Ryhmät muodostetaan ja niiden tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Huomioimme ryhmiä muodostettaessa erityisesti laulajien iän ja mahdollisen aiemman kokemuksen. Jos sopivaa pienryhmää ei löydy, opinnot voi halutessaan aloittaa yksityistunneilla.

 

Yksilöopetus

Yksilöopetus on nimensä mukaisesti yksilöllisin opetusmuotomme.

Yksilöopetus sopii parhaiten opinnoissaan jo hieman pidemmällä olevalle oppilaalle, mutta yhtä hyvin opinnot voi aloittaa yksilöopetuksessa.

Yksilöopetuksessa oppilaan ja opettajan suhde muodostuu usein tiiviiksi ja merkityksellisesti. Musiikki tarjoaa turvallisen kanavan mm. tunteiden ilmaisuun, ja erityisesti lapsena suhde opettajaan muodostuu tärkeäksi. Yhdessä on ”jaettu salaisuuksia” – vaikkei niitä olisi ääneen sanottukaan, vaan ilmaistu musiikin kautta.

Opetusta on yleensä 30-60 minuuttia kerrallaan, kerran viikossa. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella.

Etkö löydä toivomaasi tai kaipaat apua pohdintaan? Ota yhteyttä allaolevalla lomakkeella, niin mietitään yhdessä mikä olisi juuri sinulle paras tapa aloittaa musiikkiharrastus!