Satu Lankinen, harmonikka, nokkahuilu

Satu Lankinen on monipuolinen musiikin ammattilainen, joka on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta (2019), musiikkipedagogiksi Centria-ammattikorkeakoulusta (2014) sekä muusikoksi Keski-Pohjanmaan konservatoriosta (2008).
 
Haitareiden lisäksi, Satu soittaa ja opettaa monia muita soittimia, muun muassa nokkahuilua, jouhikkoa ja pienkanteleita. Satu on rento ja mukava opettaja, jonka tunnilla ei tarvitse soittaa otsa kurtussa! Tärkeitä ovat onnistumisen kokemukset ja soiton ilo. Kannustavassa ilmapiirissä jokainen oppilas voi edetä omaa tahtiaan.
 
”Tie musiikin ammattiopintoihin löytyi aikanaan Ala-Könni-opiston kautta, jossa pääsin tutustumaan kansanmusiikkiin. Yhtäkkiä avautuivat musiikin rajattomat mahdollisuudet, vapaus ja luovuus. Mähän voin tehdä mitä vaan ja ihan itse! Siihen haluan kannustaa myös oppilaitani; itsensä näköisen musiikin tekemiseen.”
 
Tämän monitaiturin tunneilla ei taatusti kangistuta kaavoihin, vaan kokeillaan jatkuvasti kaikkea uutta. Tunneilla sävelletään ja äänitetään omia biisejä ja Satun ohjauksessa oppilaat uskaltautuvat heittäytymään ja kokeilemaan omia rajojaan: kuten Satu itsekin jo sanoi, musiikin ei tarvitse aina olla niin vakavaa ja tunneilla voi oppia soittotaitojen lisäksi myös uusia puolia itsestään.