Sanni Vanonen, poikkihuilu

Sanni on Metropolia Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 valmistunut huilisti, jonka soittotausta on pitkälti klassinen. Hän ei kuitenkaan arastele muitakaan tyylilajeja. Sanni mm. laulaa ja soittaa kuorossa, jonka ohjelma koostuu pääosin 60-luvun pop-, rock- ja iskelmämusiikista. Sannin periaate onkin, että mitä vain voi soittaa, jos siihen löytyy nuotit. Ja jollei löydy, ne voi tarvittaessa kirjoittaa korvakuulolta itse.

Musiikin ennakkoluuloton ja soveltava käyttö on Sannin ominta alaa. Tärkeimmäksi hän kokee sen, että soitossa on tunne mukana, sillä ilman tunnetta soitosta puuttuu se kaikkein tärkein palanen. Siksi soitettavien kappaleiden valinnassa on syytä kuunnella oppilasta. Kiinnostavan musiikin kautta into teknistenkin asioiden hiomiseen tulee usein lähes itsestään. ”Parasta on, kun näkee oppilaan innostuvan siitä, mitä hän huilullaan voi saada aikaan. Oivalluksen voima on mahtava ja kantaa monen haasteellisemmankin hetken yli.”

Sanni on työlleen omistaunut, lämmin ja innostava opettaja, joka välittää aidosti oppilaistaan. Valtaosa hänen oppilaistaan jatkaakin tunneilla useita vuosia ja Sannin ohjauksessa he kasvavat taitaviksi huilisteiksi.