Iina Mutikainen, laulu

Olen superenerginen ja innostava tyyppi, opettaja ja bändikaveri. Vahva esiintymiskokemus ja suuri palo musiikkia kohtaan näkyvät taatusti myös opetuksessani ja pyrin aina antamaan oppilaille itsestäni mahdollisimman paljon. Parasta esiintymisessä on heittäytyminen, jonka kautta tulee käsittämättömän upea fiilis ja uppoutuminen ”siihen johonkin”, mitä ei saa mistään muualta. Tätä tunnetta haluan kaivaa esiin myös oppilaistani, jotta jokainen heistä pääsisi sen kokemaan. Opetan lempeällä, mutta sopivan vaativalla otteella ja mun tunneillani pidetään hauskaa! Iloitsen oppilaan onnistumisista ihan kympillä ja rohkaisen kokeilemaan rennosti, vaikkei aina osuisikaan ihan nappiin. Laulamisen lisäksi minulta hoituu piano-opetus, ja esimerkiksi rap- ja biisinteko-workshopit. Viime aikoina olen opettanut myös musiikin perusteita eli teoriaa ja säveltapailua.

Olen valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi vuonna 2019 ja sitä ennen opiskellut ammattimuusikoksi Turun Konservatoriolla. Olen monipuolinen ammattilaulaja, joka hallitsee monia eri genrejä. Suurimmat vahvuuteni ovat r’n’b, soul, funk, hip hop ja pop. Esiintymis- ja opetuskokemusta on kertynyt  monen vuoden ajalta: Olen toiminut mm. Laivaston soittokunnan, Varusmiessoittokunnan, Lapin soittokunnan, Boston Promenade Big Bandin, Turku Jazz Orchestran sekä SUMU Big Bandin solistina, sekä esiintynyt mm. Krista Siegfriedsin, Veeti Kallion, Stepan ja Michael Monroen kanssa. Musiikillista luomistyötäni, sekä ääntäni kuulee myös jo yli kolmellakymmenellä musiikkijulkaisulla. 

Teen omaa musiikkia Aina -nimellä sekä Toistuvat Yllätykset- ja Dandy Gravy ’N’ Funks -yhtyeiden riveissä. Räppään ja laulan, tanssin ja nauran!

.. Ja megahyvin hän hommat hoitaakin, tsekkaa vaikka tästä Rumban artikkelista. Tältä mimmiltä saatkin siis taatusti vinkkejä myös esiintymiseen. Iina toimii lisäksi Musaamon Proggislinjan laulajien vastuuopettajana.