Jenna Bågeberg, laulu

Musiikki on ollut Jennalle rakas harrastus jo lapsena ja viimeiset 15 vuotta musiikki on ollut hänen ammattinsa.

Toimin monipuolisena ammattilaulajana, ja esiintymisiä on kertynyt vuosien saatossa Suomessa ja ulkomailla reilu tuhat aina festareilta konserttisaleihin. Olen myös levyttänyt kaksi studioalbumia ja vieraillut eri artistien levyillä. Kilpailin Suomen Euroviisuedustajan paikasta 2008, ja olin samaisessa kilpailussa sittemmin myös taustalaulajana. Voitin Seinäjoen tangomarkkinoiden laulukilpailun vuonna 2007, ja minut kruunattiin tangokuningattareksi. Olen saanut tehdä vuosien varrella yhteistyötä lukuisten eri muusikoiden, kapellimestareiden ja erilaisten kokoonpanojen kanssa, mm. Kaartin Combo, Imatra big band, Lappeenrannan kaupunginorkesteri, Ilmavoimien soittokunta ja Karjalan sotilassoittokunta.

Vuosien saatossa kiinnostuin myös laulunopettamisesta, jota olen ehtinyt tekemään nyt noin yhdeksän vuoden ajan. Opiskelin ensin muusikon perustutkinnon, sen jälkeen suoritin musiikkipedagogin tutkinnon, jonka päivitin sittemmin maisteritasoiseksi. Laulunopettajaopintojen aikana ehdin opiskelemaan myös varhaisiän musiikkikasvatusta, ja olen toiminut myös muskariohjaajana. Laulunopettajana olen toiminut mm. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, Gradialla (ent. Konservatorio) sekä yksityisissä musiikkikouluissa.

Rakastamastani harrastuksesta tuli minulle työ mm. päämäärätietoisuudella, sisukkuudella, kovalla harjoittelulla, innostuneisuudella ja suurella oppimisen halulla. Oma taipaleeni musiikin polulla on jo verrattain pitkä, ja sitä kuvastaa harrastajasta ammattilaiseksi kasvaminen.

Olen laulanut musiikkia aina hyvin monipuolisesti. Aloitin teini-ikäisenä jatsilla, bluesilla, popilla, soulilla ja r&b:llä. Kokeilin myös monipuolisesti iskelmä- ja tanssimusiikkia. Myöhemmin, edellisten lisäksi, kuvioihin tulivat mm. laulelmat, musikaalit, maailmanmusiikki.

Ovatpa sinun tavoitteesi laulajana ja esiintyjänä minkälaisia tahansa, autan ja ohjaan sinua mielelläni, sinun polkusi huomioiden. Innostan, kannustan, motivoin, haastan ja vaadin sopivasti sekä myös ohjaan rohkeasti kokeilemaan erilaisia musiikin tyylilajeja. Uskon siihen, että mitä ennakkoluulottomammin kokeilee laulaa kaikenlaista musiikkia, sitä monipuolisemmaksi laulajaksi voi myös kehittyä. Olen kokenut sen omakohtaisesti monta kertaa. Monipuolisuudesta saa myös lisämausteita siihen kenties jo omimmaksi valikoituneeseen tyylilajiin. Minulla on myös laaja kielitaito ja rohkaisen varmasti sinuakin kokeilemaan eri kielillä laulamista. Käymme läpi myös esiintymiseen ja juontamiseen liittyviä valmiuksia toiveidesi mukaan.

Psst! Lisätietoja Jennasta löydät osoitteesta: www.jenna.fi