Samuli Rautiainen, piano

 
Samuli on alunperin Lappeenrannasta kotoisin oleva pianisti, joka aloitti pianon soiton 7-vuotiaana. Samuli on koulutukseltaan musiikko (konservatorio) ja musiikkipedagogi (amk). Tällä hetkellä hän opiskelee Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä.
 

Opettajana Samuli on kannustava ja kärsivällinen. Opetuksessaan hän haluaa korostaa improvisointia ja yhdessä soittamista. Myös erilaisiin muusikkityyleihin tutustuminen ja oppilaan omien suosikkikappaleiden soittaminen ovat tärkeä osa tunteja.

Jos kaipaat apua Jazz-musiikin salojen selvittämiseen, on Samuli se kenen puoleen kannattaa kääntyä. Hänellä on taito pilkkoa monimutkaisemmatkin teoriakoukerot pienempiin osiin ja tuoda ne osaksi käytäntöä niin, ettei oppilaan pää mene pyörälle.

Toisaalta Samuli on taitava myös pienten aloittelijoiden kanssa ja hänen rauhallisessa ja loogisessa ohjauksessaan pienen pianistin taidot kehittyvät nopeasti vaikka kohti ammattimuusikkoa asti.

Opetustöiden lisäksi Samuli soittaa erilaisissa jazz- ja blues-kokoonpanoissa, joiden kanssa keikkailee Suomessa ja ulkomailla.