Joona Räsänen, rummut

Olen 28-vuotias Nilsiästä kotoisin oleva (ja sittemmin helsinkiläistynyt) lupsakka rumpali. Intoni musiikkiin alkoi 7-vuotiaana kuultuani Metallicaa ensimmäistä kertaa ja rumpalin ura lähti käyntiin 10-vuotiaana klassisilla lyömäsoittimilla, joista myöhemmin siirryin täysin rumpusettisoittoon. Olen valmistunut muusikoksi Joensuun konservatorion pop/jazz-linjalta (2012) ja sen jälkeen opiskellut musiikkipedagogiikkaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja improvisaatiota Högskolan för scen och musikissa Göteborgissa. Freelance/sessio-muusikkona olen toiminut vuodesta 2009 lähtien ja ollut mukana soittamassa/sovittamassa/äänittämässä eri tyylisissä (esim. rock/pop, death metal, klassinen, kansanmusiikki, jazz, vapaa improvisointi, teatteri/musikaali) ja suuruisissa kokoonpanoissa (sooloesiintymisistä big bandiin/sinfoniaorkesteriin).

Juureni ovat raskaassa musiikissa, mutta nykyään olen musiikkityylien moniottelija ja en enää koe itseäni vain yhden tyylin edustajaksi. Minusta itse asiassa on ollut (ja on edelleen) hyvin kiehtovaa perehtyä eri tyyleihin ja sittemmin sekoittaa niitä keskenään! Kaikista lähimpänä sydäntäni on oman musiikin tekeminen, soittaminen ja sen monimuotoisuus. Näitä pääsen onnekseni toteuttamaan yhtyeissä Sirja & Konfuusio, Ronna Jam Band, Uniruukki ja Sointi Jazz Orchestra. Tänä päivänä myös sävellän ahkerasti ja tähtäimessä on perustaa oma bändi, jossa olen täysin vastuussa biisimateriaalista ja johtamisesta.

Opettajana olen kannustava ja pyrin tukemaan oppilasta parhaani mukaan. Opetukseni on ensisijaisesti oppilaslähtöistä eli otan enemmän kuin mielelläni oppilaan tarpeet huomioon. Tunneilla käydään kokonaisvaltaisesti asioita läpi kuitenkaan unohtamatta sitä oleellisinta eli musiikkia. Vaikka rumpujen soittaminen jo yksikseenkin on tosi kivaa, yleensä se on vielä kivempaa kimpassa eli yhdessä soittaminen on hyvin olennainen osa tunteja – tapahtui se sitten opettajan kanssa tai esimerkiksi oppilaan suosikkibiisin päälle soittamisen merkeissä. Tärkeää myös on, että oppiminen tapahtuu rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä ja ennen kaikkea ilon kautta!