Kitaran- ja bändisoitonopettaja Matti Salovaara

Olen aloittanut kitaransoiton yksityisessä opetuksessa vuonna -87. Jalkapallo kiinnosti, mutta musiikki tempaisi rajusti mukaansa. Onnekkaasti löysin soittokavereita ja ensimmäinen oma bändi perustettiin jo ennen yläasteelle siirtymistä. Siitä lähtien olen aina soittanut jossain orkesterissa.

Keikkailevaksi ja levyttäväksi ammattimuusikoksi ryhdyin vuonna 2000. Julkaisuja on kertynyt vuosien varrella lähes 40 ja keikkoja useita satoja. Sävellyksiä Teoston rekisterissä on yli 60. Työhöni on kuulunut studioäänitykset, säveltäminen, tuottaminen ja esiintyminen bändien ja artistien kanssa (Mm. Katri Ylander, Hanna Pakarinen, Ilari Hämäläinen, Kimmo Härmä, Kengurumeininki, Lost Soul Division, Five Fifteen..) Olen tehnyt myös kaupallisia show-produktioita, tilaussävellyksiä, televisioesiintymisiä ja kiertueita ulkomailla. Bändisoittimista hallitsen kitaran (pääinstrumentti), basson, rummut ja kosketinsoittimet.

Muusikon työn lisäksi rinnallani on kulkenut aina opetustyö. Ensimmäiset kitaratunnit aloitin -93. Minulla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus lasten ja nuorten parissa toimimisesta. Olen ollut yleis-, ja musiikinopettajana ala-, ja yläasteilla Helsingin ja Espoon kouluissa. Olen vetänyt useita bändi-, ja sävellyskerhoja. Lasten kanssa työskentely on ollut minulle voimaannuttavin kokemus elämäni aikana. Tämän takia haluan innokkaasti käyttää omaa osaamistani Proggislinjan parissa. Mikään ei ole hienompaa kuin valmistella esitys, ottaa vastaan sen tuoma haaste ja pyrkiä ylittämään itsensä. Rakastan yhdessä soittamista ja haluan siirtää tätä perintöä eteenpäin, jotta joku muukin voi kokea saman kipinän ja fiiliksen bändisoittoon.