Tanssinopettaja Sofia Koittola

Olen tanssinut nelivuotiaasta asti ja rakastuin ensimmäisen kerran esiintymiseen ollessani seitsemän. Pienelle ihmiselle Seinäjoen Kaupunginteatterin päälava tuntui pelottavalta, mutta kiehtovalta. Roolihahmoni oli punatulkku – teoksen pienin lintu. Tehtäväni oli tanssia ja huutaa kovaan ääneen yksi repliikki. Kulisseissa odotus oli kammottavinta mitä tiesin, mutta lavalle päästessäni olin onnellisimmillani. Se tunne koukutti minut heti ja on pitänyt otteessaan kaikki nämä vuodet.

Ensimmäiset tanssituntini pidin 17 –vuotiaana, olen ollut ohjaamassa, tanssimassa, koreografioimassa ja laulamassa suuremmissa ja pienemmissä prokkiksissa, aina teatterin lavoilta musiikkivideoihin ja lyhytelokuviin. Keväällä 2017 valmistuin tanssipedagogiksi Turun AMK:n taideakatemialta.

Olen hyvin tekninen tanssija sekä opettaja ja pidän tärkeänä, että tanssiminen kanssani on turvallista mutta myös äärettömän kehittävää. Ominaisimmat lajini ovat jazz, nykytanssi, street- ja showlajit. Eläytyminen ja esiintyminen on itselleni suurin syy, miksi olen tanssija. Tämä näkyy myös opetuksessani.

Haluan palavasti jakaa ihmisille osaamistani esittävän taiteen parissa. Olen intohimoinen opettaja, joka on kiinnostunut kaikista oppilaistaan. Rakastan inspiroida ihmisiä uskomaan itseensä. Haluan antaa heille työkaluja  oman kehon tiedostamiseen, keholliseen läsnäoloon ja kestämään esiintymisjännitystä. Haluan innostaa oppilaani kokeilemaan rajojaan, ottamaan riskejä ja tekemään virheitä.

Opetan tunneillani rohkaisun, inspiraation ja huumorin kautta. Ja mikä tärkeintä, haluan auttaa oppilaitani saamaan samoja uskomattomia adrenaliinin täyteisiä kokemuksia esiintymislavoilta, kuin mitä itse olen saanut.