💃 Musiikin teoriatunnit starttaavat Musaamossa elokuussa 2023🕺
Musateorian saloihin tutustutaan käytännönläheisesti ja rennolla otteella: Lupaamme, että meillä teorian opiskelu ei tule olemaan tylsää pänttäämistä ja opettajan yksinäisiä monologeja, vaan tunneilla inspiroidutaan ja heittäydytään uuden äärelle, jonka myötä oma musaharrastus saa aivan uusia ulottuvuuksia.
Miksi kannattaa tulla Musaamon teoriatunneille?
Etkö vielä vakuuttunut? Katso alta, mihin kaikkeen saat vastauksen lukuvuoden aikana.
SYY nro. 1: Olet ajatellut, että teorian opiskelu on vain ajanhaaskausta!
Teoriatietämys itseasiassa nopeuttaa uusien biisien ja taitojen omaksumista, eli se on musaharrastuksen kannalta ajan haaskauksen sijaan, kuin laittaisi rahaa pankkiin. Pintapuolisella oppimisellakin, esim. korvakuulo tai mallista toistaminen, pääsee toki eteenpäin, mutta todistetusti tulosta alkaa syntymään huomattavasti nopeammin, kun oppilas alkaa ymmärtää syvällisemmin mitä tehdään ja miksi tehdään, niin kuin tehdään.
SYY nro 2: Olet kuullut uuden superhyvän biisin, jonka haluaisit oppia, mutta nuotteja tai sointuja ei ole saatavilla valmiina.
Tunneilla otetaan haltuun biisin blokkaus = kuunnellaan biisiä ja tehdään siitä itse nuotit / sointulappu. Ja opetellaan siinä samalla tietty lukemaan niitä :DDD
SYY nro 3: Haluaisit alkaa tekemään omaa musaa, tai olet jo aloittanut, mutta kaipaisit siihen vinkkejä!
Miten luodaan muistettava melodia? Miten viedään musiikillinen idea eteenpäin ja lopulta päätökseen? Miten huomioidaan soundi-maailma? Mitä kappaleen tekoprosessissa pitää ylipäätään ottaa huomioon? Tuntien aikana sävelletään porukalla oma biisi, joten opit viedään kerralla teoriastsa käytäntöön.
SYY nro 4: Soitat bändissä tai ylipäätään yhdessä muiden kanssa? Tai haluaisit ainakin alkaa soittamaan.
Silloin olisi tärkeää ymmärtää miten soittimet toimivat yhdessä ja mitä rooleja kullakin soittajalla on. Jos esim. bändissä on 2 kitaristia, mitä kummankin kannattaa silloin soittaa? Entä jos lisäksi mukana on kosketinsoittaja? Miksi basistin ja rumpalin yhteistyön tulee olla saumatonta.
SYY nro 5: Instrumenttisi on laulu tai rummut ja olet autuaan tietämätön melodia- tai harmonia-asioista.
Laulaja ja rumpali saattavat kieltämättä pärjätä suht pitkällekin ilman tietämystä sointurakenteista ja harmoniasta, mutta tämän kurssin jälkeen oma osaaminen ottaakin askeleen kohti pro-tasoa. Biisien kokonaisvaltaisempi hahmottaminen antaa uusia eväitä omaan tekemiseen ja laulajat saavat todennäköisesti harmoniaopin myötä tukea myös omaan säveltarkkuuteensa.
Eikä tässä tietenkään vielä kaikki...
Edellä on mainittu vain pääpiireteittän kurssin tavoitteita. Sisältöä muokataan ryhmän omien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.
Tunneilla käytetään Tohtori Toonika – oppikirjaa. Oppilas voi mahdollisuuksien mukaan hankkia kirjan itselleen, tai käyttää opettajalta saatavia monisteita.
Monisteista peritään 10€ materiaalimaksu.
Opettaja
Musaamon monitaituri Henri Salonen pitää huolen siitä, että kaikki edellä mainittu saadaan tuotua myös käytäntöön. Henri on viimeisen 24 vuoden aikana toiminut lukuisissa yhtyeissä multi-instrumentalistina, sovittajana ja säveltäjänä. Tätä nykyä Henri jakaa aikansa elokuvasävellyksien, opettamisen ja kappaleiden tuottamisen välillä.
Henrillä itsellään on loppumaton innostus, rakkaus ja tiedonjano musiikkia kohtaan ja hänellä on poikkeuksellinen kyky tartuttaa tuo tekemisen ilo myös oppilaisiinsa. Kannuksensa Henri on hankkinut mm. näissä:
– Bachelor of Arts (Hons) Cambridge, Iso-Britannia, Pop Musiikki
– Master of Arts, Cambridge, Iso-Britannia, Media- ja elokuvasävellys
– ABRSM Musiikin Teoria grade 5 & 6
Tässä esimerkkejä Henrin tuotannosta: Henri Salonen ja Fellow Culprits
Kuka voi ilmoittautua
Musaamon musateoria sopii yli 12-vuotiaista aikuisiin, aloittelijoista pidemmälle ehtineisiin.
Ryhmät kokoontuvat tiistaisin:
Klo 17.00 – 17.45 12 – 17 -vuotiaat
Klo 18.00 – 18.45 aikuiset
Ilmoittaudu tästä.