Pienryhmät

Pienryhmän monet edut

Pienryhmät ovat samanikäisten ja -tasoisten soittajien ja laulajien kokoonpanoja. Olet sitten täysin aloittelija tai jo pidemmälle ehtinyt harrastaja, niin harjoittelu samantasoisten kanssa syventää harrastustasi ja inspiroi uusien harjoittelutapojen ja kappaleiden muodossa.

2-4:n oppilaan pienryhmässä soittajat ja laulajat tukevat huomaamattakin toisiaan, ja yhdessä musisoiminen kasvattaa itseluottamusta ja yhteishenkeä. Pienryhmässä tulee samalla harjoiteltua ihan kuin itsestään myös esiintyymistaitoja.  Lasten kohdalla oppilas oppii muita saman ikäisiä seuraamalla hahmottamaan esim. soittoasentoa helpommin kuin vain aikuisen opettajan esimerkistä. Laulussa yhteislaulu auttaa mm. tarkemman vireen treenaamisessa ja sekä soittajat, että laulajat saavat tarkkuutta rytmin ja tempon hallintaan.

Pienryhmässä kehittyvät instrumentin hallinnan lisäksi vuorovaikutus- ja ryhmätaidot.  Tuntien edetessä ryhmän yhteishenki kasvaa ja ryhmästä saakin tukea uuden oppimisen äärellä. Monesti musiikkiharrastuksen pariin hakeutuu samanhenkisiä tyyppejä ja pienryhmästä saattaa löytää itselleen myös uusia ystäviä.

Opetusta on yleensä 30-60 minuuttia kerrallaan, kerran viikossa. Ryhmät muodostetaan ja niiden tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Huomioimme ryhmiä muodostettaessa erityisesti oppilaiden iän ja mahdollisen aiemman soitto-/ laulukokemuksen.

Huomioitavaa aloittelijalle

Pienryhmäopetus vaatii hieman enemmän itsekuria, kuin yksilöopetus, jossa oppilas saa kokoajan opettajan jakamattoman huomion. Pienryhmässä oppilaat työskentelevät välillä myös itsenäisesti, kun opettaja ohjaa toista oppilasta.

Jos oppilas on hyvin vilkas, suosittelemme häntä aloittamaan harrastuksen yksilöopetuksessa ja kun sitä kautta on saatu jutun juonesta kiinni, voidaan vaihtaa opetusmuoto pienryhmään, jossa oppilas pääsee samalla harjoittelemaan myös em. taitoja. Yksilöopetuksen hyödyistä voit lukea täältä.