Aikuiselle

Kumotaanpa ihan alkuun yksi väite:

"Mutta enhän minä ole musikaalinen, enkä voi enää oppia mitään uutta..."

– Ei muuten pidä paikkaansa!! 

Meidän kokemuksemme mukaan ”vanhempikin koira” oppii uusia temppuja ja aikuiset aloittelijat saavat yleensä uuden instrumentin alkeet haltuun todella nopeasti. Aikuisena hahmottaa uuden oppimisen taustalla tapahtuvia asioita ja ymmärtää miksi tehdään juuri tätä juttua juuri näin (vs. mekaanisesti mallista toistaminen).

Monet meistä on leimattu laulutaidottomaksi tai epämusikaaliseksi ehkä jo lapsena. Musaharrastuksen aloittaminen kannattaa kuitenkin silloinkin, ja ehkä erityisesti juuri silloin! Musikaalisuudessa kehittyy aina ja Musaamon ihanat ja kannustavat opettajat tekevät harrastamisesta rennon ja iloisen asian: Musiikkiharrastuksen voi siis aloittaa AINA. 

Tai jäivätkö soitto- tai laulutunnit kesken silloin joskus?

Aloita uudestaan Musaamossa!  Voimme taata, että musan opiskelu on 2020- luvulla HUOMATTAVASTI rennompaa, innostavampaa, armollisempaa ja oppilaan omat vahvuudet, sekä haasteet huomioivampaa, kuin viime vuosituhannella: Tule itse kokeilemaan ja murtamaan vanhat traumasi ja pelkosi :D

Tehoa työhön ja uutta energiaa arkeen musiikin avulla

Vai oletko päässyt elämässä jo siihen pisteeseen, kun työkiireet ovat takana?

Soittaminen ja laulaminen ovat sitäpaitsi tehokasta aivojumppaa ja vähitellen ne jopa muuttavat aivojen rakennetta, eli ”trimmaavat” aivoja ja saavat ne toimimaan tehokkaammin. Laulu- /soittotunti on parhaimmillaan hetken irtiotto arjen kiireen keskellä ja sen jälkeen akut on taas ladattu ja energiatasot ovat nousussa.

-Silloinhan aika nauttia on … NYT!

Työuran jälkeen on hyvä pysyä aktiivisena ja tehdä sitä mistä nauttii. Musiikin harrastaminen on sosiaalinen tapa pysyä vireänä. Se ylläpitää muistia ja lisää virkeyttä. Tutkimuksissa on havaittu, että soitto- tai lauluharrastus jopa hidastaa iän myötä tapahtuvaa aivokuoren ohenemista ohimolohkossa, joka on tärkein muistialueemme. Ja mainittakoon nyt vielä kertaalleen, että tässäkään iässä ei ole liian myöhäistä aloittaa täysin alusta jonkun soittimen tai laulun opiskelua.

Miten pääsen alkuun harrastuksen kanssa?

Aikuiselle aloittelijalle suosittelemme yksityistunteja tai paritunteja. Mikset tulisi tunnille vaikka ystävän tai puolison kanssa? Opetusta on 30-60 minuuttia kerrallaan. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Rakennamme kanssasi sinulle sopivan ohjelman, jolla kehityt omaan tahtiin ja omien toiveidesi mukaan. 

Musaamo - musiikkia sinun ehdoillasi

Musaamon monipuolisen tarjonnan avulla voit myös laajentaa harrastustasi uusilla taidoilla. Jos esimerkiksi pidät laulamisesta säestyksen kera, opetamme sinulle laulutunnilla myös pianosäestyksen alkeet. Jos taas olet aiemmin soittanut yksiksesi, voit päästä kokeilemaan miltä tuntuu säestää vaikkapa laulajaa tai viulistia. Jos sinua kiinnostaa bändihommat, voit tulla mukaan Musaamon  yhteisproggiksiin tai aikuisbändiin.

Ehkä haluat viedä osaamistasi askeleen kohti ammattimaisempaa tasoa? Se onnistuu yhdistämällä instrumenttitunteihin Musateoriaa. Meillä teorian opiskelukaan ei ole tylsää puurtamista, vaan käytännön läheistä, innostavaa ja inspiroivaa uuden oivaltamista. Tai ehkä haluat suorittaa tutkinnon? – Musaamossa onnistuu sekin.

Soitetaan ja lauletaan kun sinulle sopii

Jos viikoittainen soittotunti on vaikea sovittaa omiin aikatauluihin, voit käydä tunneilla joka toinen viikko. Voit myös ostaa sarjakortin ja varata tunteja itsellesi sopivassa aikataulussa.

Psst!

Voit aloittaa musaharrastuksen myös yhdessä lapsesi kanssa! Musiikki yhdistää ja yhteiset tunnit voivat olla myös tarvittava ensisysäys kohti lapsen omaa musiikkiharrastusta.