Lapselle

Musiikki tuo elämään sekä iloa, että hyötyä

Lapsena aloitettu musiikkiharrastus tuo iloa koko elämän ajaksi. Musiikki voi olla lapsen ”se juttu”. Musiikki on myös leikin muoto – ehkä on vain hauska matkia omaa idolia ja kokeilla eri soittimia. Musiikin avulla lapsi pystyy kanavoimaan tunteitaan ja kehittämään omakuvaansa. Musiikkiharrastus tuo myös mukaan uusia kavereita.

Eikä siinä vielä kaikki: Musiikkiharrastuksen on todettu auttavan lasta koulussa. Musiikin harrastaminen kehittää keskittymiskykyä, matemaattista hahmottamista ja kielellistä osaamista. Ryhmäopetuksessa lapsi oppii puolestaan ryhmätyötaitoja ja soittimen opettelu kehittää motoriikkaa, sekä koordinaatiota. Ei siis todellakaan hullumpi harrastus!

Musaamossa suosittelemme soitin- tai lauluopintojen aloittamista aikaisintaan eskari-iässä. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa!

Mikä olisi sopivin soitin?

Musaamon soitinvalikoimaan voit tutustua tästä. Jos ette vielä osaa päättää mikä olisi oikea soitin, lapsi voi aloittaa musiikkiharrastuksen Bändikerhossa tai varata kokeilutunnin vaikka useampaankin instrumenttiin.

Kun  instrumentti on selvillä, tunnit voi aloittaa pienryhmässä tai yksilöopetuksessa.

Vai olisiko sinun juttusi sittenkin laulu?

Perinteisesti laulunopetusta annetaan vasta nuorille, mutta Musaamo tarjoaa laulutunteja myös lapsille, noin kahdeksasta ikävuodesta alkaen. Vaikka kaikkein teknisimpien harjoitusten kimppuun on syytä ryhtyä vasta äänenmurroksen jälkeen, laulutaidot kehittyvät turvallisesti ikäryhmän edellytysten mukaisessa opetuksessa.

Nuoremmille laulajille sopii meidän kokemuksemme mukaan erityisen hyvin pari – ja pienryhmäopetus. Tunneilla kaiken lähtökohtana on lauluinnostuksen ylläpitäminen ja ruokkiminen monipuolisen ohjelmiston ja tekemisen kautta. Jokainen ryhmä sopii itse opettajansa kanssa laulettavasta ohjelmistosta – jokainen pääsee varmasti laulamaan omia lempibiisejään! Lauluryhmissä voidaan treenata myös improvisointia, äänissä laulamista ja vaikka biisintekoa.

Ryhmässä oppiminen kehittää luontevasti myös esiintymistä ja itsevarmuutta. Lauluryhmissä opetusta on kerran viikossa 30-45 minuuttia kerrallaan. 2-4 laulajan ryhmät muodostetaan ja niiden tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Voit ilmoittautua mukaan myös omalla kaveriporukalla, valmiina ryhmänä.

Lapset voivat toki opiskella laulua myös yksityistunneilla. Opetusta on kerran viikossa 30-45 minuuttia kerrallaan. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella.