Nuorelle

Musaamo 12 - 17-vuotiaalle

Vieläkö kannattaa aloittaa tai jatkaa vanhaa harrastusta?

Todellakin kannattaa! Meidän kokemuksemme mukaan n. 12 – 17 – vuotiaat nuoret, joilta löytyy mielenkiintoa musiikkia kohtaan, kehittyvät tunneilla todella nopeasti ja Musaamossa onkin kaikkein eniten vaihtoehtoja nimenomaan nuorille.

Onko tähtäimessäsi hakea musaluokalle, tai jopa hankkia musiikista itsellesi ammatti? Musaamossa me pystymme auttamaan sinua ja tunneilla voidaan keskittyä esim. pääsykokeisiin valmentautumiseen.  Jos taas haluat musisoida vain omaksi iloksesi, sekin onnistuu tottakai. Voit tulla tunneille myös yhdessä kaverin kanssa.

Tiedämme, että murrosiässä mielessä mysrkyää ja välillä elämässä tuntuu kaikki olevan solmussa. Musiikki on loistava keino purkaa tunteita, stressiä ja tuulettaa päätä ihan kunnolla. Musaamon ammattitaitoiset opettajat pystyvät  luomaan tunnille turvallisen tilan, jossa voit hetkeksi unohtaa kaikki paineet ja epäreiluudet ja heittäytyä hetkeksi kokonaan uuteen ulottuvuuteen, jossa voit olla mitä ikinä haluat <3

Yksin tai yhdessä muiden kanssa, kumpi vain sinulle sopii

Harrastuksen ei todellakaan tarvitse olla tylsää yksin puurtamista, vaan Musaamossa nuoret pääsevät tekemään juttuja yhdessä ja tutustumaan toisiinsa.  Mikäli yhdessä tekeminen kuulostaa houkuttelevalta, kannattaa ihan ensimmäiseksi tutustua Musaamon Proggislinjaan, jossa valmistetaan jokaisena lukukautena ammattimainen produktio. Jos esiintyminen ei ole sinun heiniäsi, mutta yhdessä musisoiminen kiinnostaa, voisi Musaamon bändikoulu olla juuri sulle!

Tai jos yksin treenaaminen on just se sun juttu, sekin onnistuu tottakai. Musaamossa opetus perustuu aina sinun tavoitteillesi ja toiveillesi. Huomioimme mitä osaat ja luomme opiskelusi tavoitteet yhdessä kanssasi. Pannaan vaikka nuotit sivuun ja soitetaan korvakuulolta niitä kappaleita, jotka sinua kiinnostavat. Soittotunteihinkin on mahdollista yhdistää yhteissoittoa, jolloin päästään soittotuntien lomassa treenaamaan biisejä yhdessä muiden Musaamon oppilaiden kanssa. Soittotuntienkaan ei siis tarvitse olla yksinäistä puuhaa, ellet itse sitä halua. Jos haluat viedä osaamistasi seuraavalle tasolle, kannattaa osallistua soittotuntien lisäksi Musaamon Musateoria -tunneille. Meillä teorian opiskelukaan ei ole tylsää puurtamista, vaan käytännön läheistä, innostavaa ja inspiroivaa uuden oivaltamista. 

Ja itse  soitto- & laulutunnitkin voivat yksityistuntien lisäksi olla myös pienryhmäopetusta, jolloin tunneilla on samantasoisia ja ikäisiä soittajia.

Mikä olisi sopiva instrumentti?

Musaamon soitinvalikoimaan voit tutustua tästä. Vai olisiko sinun juttusi kuitenkin laulu?

Entäs koulu?

Musiikin harrastamisesta on hyötyä myös opiskelussa. On tunnettua, että musiikin harrastus tukee muistia, matemaattista ja kielellistä osaamista sekä kehittää tunne-ilmaisua. Musiikista on siis iloa ja hyötyä myös koulumaailmassa…  Melkoinen ”WIN –  WIN” tilanne, eikös juu?