Kiinnostaako rytmi? - Rumputunnit ovat sinua varten!
Rummut ovat ennen kaikkea bändisoitin. Musaamon rumputunneilla pääsetkin yhteissoiton makuun heti ensimmäisistä tunneista lähtien. Yhteissoittoa harjoitellaan tunneilla paitsi taustanauhojen avulla, myös monipuolisesti eri bändisoittimia taitavan opettajan kanssa yhdessä soittaen. Rumputunneilla kehittyvät soittotaitojen lisäksi mm. koordinaatio, motoriikka ja rytmitaju yleisesti.
Soittotunneilla opit perustekniikkaa motoriikkaa kehittävien harjoitusten avulla sekä tärkeimmät säestyskompit eri tyylilajeissa. Tuntien sisällöstä ja soitettavista kappaleista sovitaan aina oppilaan ja opettajan kesken. Jokainen pääsee varmasti treenaamaan omia lempibiisejään!
Miksi valita juuri rummut?
- Nopea alkuun pääsy: Rummuilla on mahdollista oppia soittamaan yksinkertaisia komppeja jo ensi tunnista alkaen, mikä mahdollistaa kappaleiden soittamisen heti alusta alkaen.
- Parantaa rytmitajua ja musikaalisuutta – Rummut ovat rytmisoitin, joten niiden avulla oppii hahmottamaan musiikin rakenteita ja pulssia. Hyvä rytmitaju tukee soittamista myös muilla instrumenteilla.
- Sopii kaikenikäisille ja tarjoaa monipuolisen ilmaisukanavan – Rummuilla soittaminen antaa mahdollisuuden ilmaista tunteita ja tyyliä musiikin kautta. Lisäksi rumpuja voi soittaa kaikissa ikävaiheissa – niin lapset kuin aikuisetkin voivat nauttia soittamisesta omaan tahtiin.
- On hauskaa ja mukaansatempaavaa – Rumpujen soittaminen on energistä ja mukaansatempaavaa, mikä tekee siitä motivoivaa ja palkitsevaa heti alusta alkaen.
- Parantaa koordinaatiota ja keskittymistä – Rummuilla soittaminen vaatii eri raajojen yhtäaikaista käyttöä, mikä kehittää koordinaatiota, rytmitajua ja keskittymiskykyä. Tämä vaikuttaa myös positiivisesti muihin elämänalueisiin, kuten oppimiseen ja liikuntataitoihin.
- Lievittää stressiä ja tarjoaa energianpurkua – Rummuttaminen on erinomainen tapa purkaa ylimääräistä energiaa ja vähentää stressiä. Fyysinen liike yhdistettynä rytmiin voi antaa voimaannuttavan tunteen ja vapauttaa positiivisia endorfiineja.
- Tukee sosiaalisia taitoja ja yhteismusisointia – Rummut ovat keskeinen instrumentti bändeissä ja muissa musiikkiryhmissä. Rumpali luo pohjan ja ohjaa muiden soittajien rytmiä, mikä tekee soittamisesta erittäin yhteisöllistä ja opettaa kommunikointia muusikkona.
Miten pääsee soittamisen alkuun?
Rumpujen soiton voi aloittaa noin 8-vuotiaana kun lapsi ylettyy kunnolla rumpusetin ääreen.
Omaksi soittimeksi suositellaan rumpusetin hankkimista. Aloittelijalle riittää hyvin edullinen perussetti, mutta kun taidot ja tavoitteet kasvavat, kannattaa panostaa laadukkaaseen rumpusettiin.
Tarjolla on myös naapuriystävällisiä sähkörumpusettejä, joita voi paukuttaa kuulokkeilla vaikka kesksellä yötä. Opettaja auttaa sopivan soittimen hankinnassa.
Soittoharrastuksen hyödyt
Soittoharrastus on hyödyllistä monesta syystä:
Motoriikan kehitys: Soittaminen kehittää käden ja silmän koordinaatiota sekä hienomotoriikkaa.
Keskittymiskyvyn parantuminen: Harjoittelu vaatii sinnikkyyttä ja keskittymistä, jotka parantavat keskittymiskykyä myös muilla elämänalueilla.
- Itseluottamuksen parantuminen: Oppilas pääsee haastamaan itseään ja saa onnistumisen kokemuksia. Soittotunneilla hän saa lisäksi läsnäolevan aikuisen huomiota, kannustusta ja rohkaisua. Tämä voi olla todella tärkeä juttu nuoremmille soittajille, eikä tee taatusti haittaa aikuisoppilaallekaan 💛
Sosiaalinen hyöty: Soittotaito mahdollistaa osallistumisen erilaisiin musiikkiprojekteihin ja esiintymisiin, kuten koulun juhliin, perhetapahtumiin ja konsertteihin.
- Ilmaisun väline: Soittaminen antaa mahdollisuuden ilmaista tunteita ja tulkita musiikkia omalla tavallaan, mikä voi olla hyvin palkitsevaa.
Entäs yhteissoitto?
Omiin soittotunteihin voi yhdistää bändisoittoa tulemalla mukaan Musaamon Bändiproggiksiin. Nämä tunnit sisältyvät lukukausimaksuun.