Akustinen kitara

Akustisen kitaransoiton opetusta lähtötasosi mukaan

Olipa tavoitteenasi saada leirinuotiolle perussoinnut haltuun tai aloittaa perustekniikan opiskelu soittamalla klassisia melodioita – tervetuloa akustisen kitaran soittotunneille! Kitara on monipuolinen soolo-, säestys-, ja orkesterisoitin.

Opiskelun voi aloittaa jo kuusivuotiaana eikä yläikärajaa ole! Kitaransoiton voi erinomaisesti aloittaa myös aikuisena.

Haluaisitko yhdistää kitaratunnit ammattimaisen show’n tekemiseen? Silloin kannattaa tulla mukaan Musaamon Proggislinjalle.

Akustisen kitaransoiton opetusta valitsemallasi tavalla

Tuntien sisällöstä ja soitettavista kappaleista sovitaan aina oppilaan ja opettajan kesken. Jokainen pääsee varmasti treenaamaan omia lempibiisejään! Opinnoissa voidaan keskittyä yhteen tyylilajiin tai soittaa iloisen sekaisin kaikkea ja keräillä mahdollisimman monipuolisia musiikillisia elämyksiä ja osaamista!

Kitaransoittoa voit opiskella pienryhmässä, paritunnilla tai yksilöopetuksessa. Opetusta on kerran viikossa, yleensä 30-60 minuuttia kerrallaan. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Aikuiset voivat käydä tunneilla myös joka toinen viikko tai sarjakortilla (tuntiaika on yleensä päivän viimeinen).

Halutessasi voit päästä kehittämään säestystaitojasi esimerkiksi Musaamon lauluopiskelijoiden kanssa. Yhteissoittotaitoja pääset kehittämään paitsi oman opettajasi kanssa, halutessasi myös muiden soittajien kanssa. Esiintymistä pääset halutettasi kehittämään Musaamon oppilaskeikoilla.

Miten pääsee soittamisen alkuun?

Kitaran soiton voi aloittaa yhtä hyvin akustisella kitaralla tai sähkökitaralla – sinä valitset. Pienelle soittajalle akustinen kitara on hieman kevyempi ja paksumpien kielten ansiosta ystävällisempi sormien iholle. Akustisista kitaroista löytyy myös normaalia pienikokoisempia soittimia pienimmille soittajille. Toisaalta sähkökitaran kaula on kapeampi, ja sopii siksi pienempäänkin käteen.

Alkuun kitaristilta tarvitaan hieman kärsivällisyyttä ja pientä kivunsietokykyäkin, sillä sormilla menee hetki, ennen kuin ne

a) oppivat uudet liikeradat ja löytävät oikeat paikat kitaran kaulalta

b) tottuvat kielten aiheuttamaan paineeseen: ”no pain – no gain” – sanonta pätee kitaransoiton alkumetreillä täydellisesti.

Kun soittaja sitkeästi ja säännöllisesti jatkaa sormiensa kouluttamista, ne kuitenkin melko nopeasti tottuvat kielten käsittelyyn, sorminäppäryys kasvaa ja soitto alkaa kulkemaan kuin itsestään.

Sopivan kitaran hankinnassa Musaamon opettajat opastavat tarvittaessa!