Sähköbasso

Bassonsoiton opetus

Basisteja yksinkertaiseksi mollaavissa basisti-vitseissä ei ole sitten mitään perää!!!

Sähköbasso on moneen taipuva ja rajattomat mahdollisuudet tarjoava soitin. Sitä kutsutaan myös bändin tärkeimmäksi soittimeksi, jolla luodaan pohja yhtyeen harmonialle ja groovelle. Bassoa kuulee usein säestysroolissa, mutta yhtä lailla sähköbasso taipuu soolosoittimeksi.

Haluaisitko yhdistää bassotunnit ammattimaisen show’n tekemiseen? Silloin kannattaa tulla mukaan Musaamon Proggislinjalle.

Opetusta valitsemallasi tavalla

Soittotunneilla perehdytään erilaisiin soittotapoihin, -tekniikoihin ja musiikin tyylisuuntiin. Tutuksi tulevat myös vahvistimet ja efektit. Oppilaan oma ilmaisu ja ymmärrys soittimesta kehittyvät ja sitten ei muuta kuin bänditoimintaan mukaan!

Tuntien sisällöstä ja soitettavista kappaleista sovitaan aina oppilaan ja opettajan kesken. Jokainen pääsee varmasti treenaamaan omia lempibiisejään! Opinnoissa voidaan keskittyä yhteen tyylilajiin tai soittaa iloisen sekaisin kaikkea ja keräillä mahdollisimman monipuolisia musiikillisia elämyksiä ja osaamista!

Bassonsoittoa voit opiskella paritunnilla tai yksilöopetuksessa. Opetusta on kerran viikossa, yleensä 30-60 minuuttia kerrallaan. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Aikuiset voivat käydä tunneilla myös joka toinen viikko tai sarjakortilla (tuntiaika on yleensä päivän viimeinen).

Esiintymistä pääset halutettasi kehittämään Musaamon oppilaskeikoilla.

Miten pääsee soittamisen alkuun?

Sähköbasson alkeisiin pääsee kiinni nopeasti ja soitin tarjoaa myös rajattomat kehittymismahdollisuudet.

Bassonsoiton voi aloittaa noin seitsemänvuotiaana. Soittimen lisäksi tarvitset vahvistimen. Kotiharjoitteluun on saatavana runsas myös pieniäänisiä ja -kokoisia harjoitusvahvistimia.

Opettajamme auttavat mielellään sinulle sopivan soittimen ja vahvistimen valinnassa.

Mukaan bändisoittoon!

Bändissä basson soitto on omimmillaan, ja se mahdollistaa monipuolisen soittajana kehittymisen. Bassotuntien lisäksi voitkin osallistua myös bändikouluun  ja aikuisoppilaillekin löytyy oma bändi.

6 -8 -vuotiaat voivat puolestaan osallistua bändikerhoon, jossa pääsee tutustumaan myös muiden bändisoittimien soittoon. Bändikerhoon voi osallistua myös aivan aloittelijana ja ilman erillisiä bassotunteja.