Nokkahuilu

Nokkahuilunsoiton opetus

Nokkahuilu on kaikille tuttu puupuhallin. Se on erinomainen “ensisoitin” lapsille, mutta se on myös paljon, paljon enemmän.

Nokkahuilun ääni taipuu moneen tyylilajiin. Nokkahuiluista voi muodostaa isonkin orkesterin, jossa soivat tutuimpien, pienikokoisten sopraano- ja alttonokkahuilujen lisäksi myös näyttävät tenori- ja bassonokkahuilut.

Haluaisitko yhdistää huilutunnit ammattimaisen show’n tekemiseen? Silloin kannattaa tulla mukaan Musaamon Proggislinjalle.

Opetusta valitsemallasi tavalla

Tuntien sisällöstä ja soitettavista kappaleista sovitaan aina oppilaan ja opettajan kesken. Jokainen pääsee varmasti treenaamaan omia lempibiisejään!

Nokkahuilu ei ole yksin lastenlaulujen tai barokkimusiikin soitin, vaan sen ääni taipuu vaikka jazziin.

Kenelle nokkahuilu sopii?

Soittimesta saa äänen helposti, ja se sopii siksi hyvin aloittelijan soittimeksi. Opiskelun voi aloittaa jo viisivuotiaana.

Nokkahuilu on hyvä ensisoitin esimerkiksi huilun tai saksofonin soitosta kiinnostuneelle lapselle. Yhtä lailla nokkahuilun kanssa voi edistyä pitkällekin, eikä aloittamiselle ole yläikärajaa.

Miten pääsee alkuun?

Musaamossa voit opiskella nokkahuilun alkeita. Opintoja voi halutessaan jatkaa esimerkiksi huilulla tai saksofonilla.

Huilujen hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä satoihin euroihin, ja yhtä paljon vaihtelee soittimen laatu ja äänensävy. Opettaja auttaa tarvittaessa sopivan soittimen hankinnassa.