Piano ja koskettimet

Pianonsoitosta hauska harrastus

Piano on kaikille tuttu, äärimmäisen monipuolinen soitin. Sillä voi soittaa mitä vain keskiaikaisista sävelmistä uusimpiin hitteihin. Se taipuu kaikkiin musiikin tyylilajeihin kansanmusiikkiin rockiin ja klassisesta jazziin. Piano on sekä soolo- että säestyssoitin. Sitä voi soittaa yhdellä sormella, tai vaikka kaksitoista pianistia kerrallaan!

Tuntien sisällöstä ja soitettavista kappaleista sovitaan aina oppilaan ja opettajan kesken. Jokainen pääsee varmasti treenaamaan omia lempibiisejään! Opinnoissa voidaan keskittyä yhteen tyylilajiin tai vaikka vain vapaaseen säestykseen – tai sitten soittaa iloisen sekaisin kaikkea ja keräillä mahdollisimman monipuolisia musiikillisia elämyksiä ja osaamista!

Haluaisitko yhdistää pianotunnit ammattimaisen show’n tekemiseen? Silloin kannattaa tulla mukaan Musaamon Proggislinjalle.

Musaamossa työskentely jaäp

Milloin aloittaa pianonsoitto

Yleisin pianonsoiton aloitusikä on Musaamossa 7-10 vuotta. Tätä nuoremmatkin voivat aloittaa pari- ja pienryhmäopetuksessa, ja yläikärajaa aloittamiselle ei ole. Vähän varttuneemmat aloittelijat pääsevät yleensä kiinni pianon saloihin hämmästyttävän nopeasti. Jos et usko, tule itse kokeilemaan!

Kotona on hyvä olla harjoittelusoitin. Akustisessa pianossa on paras soittotuntuma, mutta harjoittelu hoituu hyvin myös sähköpianolla tai kosketinsoittimella. Oma opettaja auttaa tarvittaessa soittimen valinnassa ja hankinnassa.

Pianonsoiton opetusta valitsemallasi tavalla: ryhmässä tai henkilökohtaisilla pianotunneilla

Pianonsoittoa voi opiskella pienryhmässä, paritunnilla, tai yksilöopetuksessa. Opetusta on kerran viikossa, yleensä 30-60 minuuttia kerrallaan. Aikuiset voivat käydä tunneilla myös joka toinen viikko tai sarjakortilla (tuntiaika on yleensä päivän viimeinen.) Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella

Omien tuntien lisäksi voit kehittää kosketinsoittajan taitojasi Musaamon bändiopetuksessa. Halutessasi voit päästä myös säestämään esimerkiksi Musaamon lauluopiskelijoita tai yhteismusisoimaan muiden instrumenttien soittajien kanssa.