Sähkökitaran soitonopetus
Sähkökitara on pop/rock -musiikissa ehkä käytetyin instrumentti ja bändisoittimista monipuolisin. Se on sekä soolo- että säestyssoitin ja taipuu saumattomasti mihin vain musiikin tyylilajiin. Tyylien, saundien ja soittotekniikoiden runsas kirjo tekee siitä mielenkiintoisen instrumentin, jonka kanssa voit kehittää osaamistasi loputtomasti.
Haluaisitko yhdistää kitaratunnit ammattimaisen show’n tekemiseen? Silloin kannattaa tulla mukaan Musaamon Proggislinjalle.
Opetusta valitsemallasi tavalla
Soittotunneilla opetellaan soittotekniikkaa, melodioita ja riffejä, sekä tutustutaan erilaisten vahvistimien ja efektilaitteiden käyttöön. Oppilaan oma ilmaisu ja ymmärrys soittimesta kehittyvät ja sitten eikun bänditoimintaan mukaan!
Tuntien sisällöstä ja soitettavista kappaleista sovitaan aina oppilaan ja opettajan kesken. Jokainen pääsee varmasti treenaamaan omia lempibiisejään! Opinnoissa voidaan keskittyä yhteen tyylilajiin tai soittaa iloisen sekaisin kaikkea ja keräillä mahdollisimman monipuolisia musiikillisia elämyksiä ja osaamista!
Kitaransoittoa voit opiskella pienryhmässä, paritunnilla tai yksilöopetuksessa. Opetusta on kerran viikossa, yleensä 30-60 minuuttia kerrallaan. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Aikuiset voivat käydä tunneilla myös joka toinen viikko tai sarjakortilla (tuntiaika on yleensä päivän viimeinen).
Esiintymistä pääset halutettasi kehittämään Musaamon oppilaskeikoilla.
Miten pääsee soittamisen alkuun?
Kitaransoiton voi aloittaa noin kuusivuotiaana joko akustisella kitaralla, tai yhtä hyvin sähköisellä – sinä valitset! Pienelle soittajalle akustinen kitara on hieman kevyempi ja paksumpien kielten ansiosta ystävällisempi sormien iholle. Akustisista kitaroista löytyy myös normaalia pienikokoisempia soittimia pienimmille soittajille. Toisaalta sähkökitaran kaula on kapeampi, ja sopii siksi pienempäänkin käteen.
Alkuun kitaristilta tarvitaan hieman kärsivällisyyttä ja pientä kivunsietokykyäkin, sillä sormilla menee hetki, ennen kuin ne
a) oppivat uudet liikeradat ja löytävät oikeat paikat kitaran kaulalta
b) tottuvat kielten aiheuttamaan paineeseen: ”no pain – no gain” – sanonta pätee kitaransoiton alkumetreillä täydellisesti.
Kun soittaja sitkeästi ja säännöllisesti jatkaa sormiensa kouluttamista, ne kuitenkin melko nopeasti tottuvat kielten käsittelyyn, sorminäppäryys kasvaa ja soitto alkaa kulkemaan kuin itsestään.
Sähkökitaran lisäksi tarvitset vahvistimen. Kotiharjoitteluun on saatavana runsas valikoima pieniäänisiä ja -kokoisia harjoitusvahvistimia.
Opettajamme auttavat mielellään sinulle sopivan soittimen ja vahvistimen valinnassa.
Mukaan bändisoittoon!
Bändissä sähkökitaran soitto on omimmillaan, ja se mahdollistaa monipuolisen soittajana kehittymisen. Kitaratuntien lisäksi voitkin osallistua myös bändikouluun ja aikuisoppilaillekin löytyy oma bändi.
7-10 -vuotiaat voivat puolestaan osallistua bändikerhoon, jossa pääsee tutustumaan myös muiden bändisoittimien soittoon. Bändikerhoon voi osallistua myös aivan aloittelijana ja ilman erillisiä kitaratunteja.