Sello

Sello on jousisoitinten perheen matalaääninen soitin, jonka pehmeä ja täyteläinen soundi jättää harvoin ketään kylmäksi. Sello on orkesterissa tavallisesti säestävä soitin, mutta sille on sävelletty myös runsaasti sooloteoksia. Se taipuu monenlaiseen musiikkiin: eri maiden kansanmusiikkiin, klassiseen, poppiin ja tietenkin metalliin.

Haluaisitko yhdistää sellotunnit ammattimaisen show’n tekemiseen? Silloin kannattaa tulla mukaan Musaamon Proggislinjalle.

Opetusta valitsemallasi tavalla

Musaamossa tuntien sisällöstä ja soitettavista kappaleista sovitaan aina oppilaan ja opettajan kesken. Jokainen pääsee varmasti treenaamaan omia lempibiisejään! Opinnoissa voidaan keskittyä yhteen tyylilajiin tai soittaa iloisen sekaisin kaikkea ja keräillä mahdollisimman monipuolisia musiikillisia elämyksiä ja osaamista!

Sellonsoittoa voi opiskella pienryhmässä, paritunnilla tai yksilöopetuksessa. Etenkin nuorille aloittelijoille suosittelemme alkuun pariopetusta: Kun tunnilla on yhtäaikaa toinenkin soittaja, pääsee heti tutustumaan myös yhteissoiton saloihin ja toista oppilasta seuraamalla oppii samalla itsekin: mm. soittoasennon ja jousitekniikan – hahmottaminen sujuu parin avulla nopeammin. Yhdessä oppiminen on sitäpaitsi kaksinverroin hauskempaa!

Opetusta on kerran viikossa yleensä 30-60 minuuttia kerrallaan. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Aikuiset voivat käydä tunneilla myös joka toinen viikko tai sarjakortilla (tuntiaika on yleensä päivän viimeinen).

Kenelle sellonsoitto sopii?

Sellonsoiton voi aloittaa noin kuusivuotiaana ja yläikärajaa aloittamiselle ei ole. Selloja on monen eri kokoisia, ja viulun hankinta kannattaa aina tehdä yhdessä oman opettajan kanssa.