Trumpetti

Trumpetti kuuluu vaskipuhaltimiin ja on vaskiperheen korkeaäänisin soitin. Trumpetti on laajasti käytössä orkesteri- ja soolosoittimena klassisessa musiikissa ja rytmimusiikissa soolosoittimena tai osana niin sanottua torvisektiota.

Trumpetissa ja muissa vaskipuhaltimissa ääni muodostetaan asettamalla huulet tiivisti suukappaleeseen ja puhaltamalla ilmaa soittimeen. Ääni syntyy, kun huulten värähtely saa soittimen sisällä olevan ilmapatsaan värähtelemään. Äänenmuodostustapa tarjoaa soittajalle rajattomat mahdollisuudet muokata soittimen soundia mieleisekseen ja kulloiseenkin musiikilliseen tilanteeseen sopivaksi.

 

Opetusta valitsemallasi tavalla

Musaamossa tuntien sisällöstä ja soitettavista kappaleista sovitaan aina oppilaan ja opettajan kesken. Jokainen pääsee varmasti treenaamaan omia lempibiisejään! Opinnoissa voidaan keskittyä yhteen tyylilajiin tai soittaa iloisen sekaisin kaikkea ja keräillä mahdollisimman monipuolisia musiikillisia elämyksiä ja osaamista!

Sellonsoittoa voi opiskella pienryhmässä, paritunnilla tai yksilöopetuksessa. Etenkin nuorille aloittelijoille suosittelemme alkuun pariopetusta: Kun tunnilla on yhtäaikaa toinenkin soittaja, pääsee heti tutustumaan myös yhteissoiton saloihin ja toista oppilasta seuraamalla oppii samalla itsekin: mm. soittoasennon ja jousitekniikan – hahmottaminen sujuu parin avulla nopeammin. Yhdessä oppiminen on sitäpaitsi kaksinverroin hauskempaa!

Opetusta on kerran viikossa yleensä 30-60 minuuttia kerrallaan. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Aikuiset voivat käydä tunneilla myös joka toinen viikko tai sarjakortilla (tuntiaika on yleensä päivän viimeinen).

 

Kenelle sellonsoitto sopii?

Sellonsoiton voi aloittaa noin kuusivuotiaana ja yläikärajaa aloittamiselle ei ole. Selloja on monen eri kokoisia, ja viulun hankinta kannattaa aina tehdä yhdessä oman opettajan kanssa.