Viulu

Viulunsoiton opetus

Viulu on kaunisääninen, jousisoitinperheen korkeaäänisin soitin. Viulu taipuu monenlaiseen musiikkiin: eri maiden kansanmusiikkiin, klassiseen, poppiin, jazziin, miksei metalliinkin.

Haluaisitko yhdistää viulutunnit ammattimaisen show’n tekemiseen? Silloin kannattaa tulla mukaan Musaamon Proggislinjalle.

Opetusta valitsemallasi tavalla

Musaamossa tuntien sisällöstä ja soitettavista kappaleista sovitaan aina oppilaan ja opettajan kesken. Jokainen pääsee varmasti treenaamaan omia lempibiisejään! Opinnoissa voidaan keskittyä yhteen tyylilajiin tai soittaa iloisen sekaisin kaikkea ja keräillä mahdollisimman monipuolisia musiikillisia elämyksiä ja osaamista!

Viulunsoittoa voi opiskella pienryhmässä, paritunnilla tai yksilöopetuksessa. Etenkin nuorille aloittelijoille suosittelemme alkuun pariopetusta: Kun tunnilla on yhtäaikaa toinenkin soittaja, pääsee heti tutustumaan myös yhteissoiton saloihin ja toista oppilasta seuraamalla oppii samalla itsekin. Yhdessä oppiminen on sitäpaitsi kaksinverroin hauskempaa!

Opetusta on kerran viikossa, yleensä 30-60 minuuttia kerrallaan. Tuntiajat sovitaan ilmoittautumisten perusteella. Aikuiset voivat käydä tunneilla myös joka toinen viikko tai sarjakortilla (tuntiaika on yleensä päivän viimeinen).

Kenelle viulunsoitto

Viulu on kaikenikäisille sopiva soitin. Viulunsoiton voi aloittaa jo viisivuotiaana ja yläikärajaa aloittamiselle ei ole. Jos luulit, että viulu on vain pikkutyttöjen soitin, katso esimerkiksi tämä video ja mieti uudestaan

Nuorimpien aloittajien tunneilla vanhempien on hyvä olla mukana kuuntelemassa, jotta voivat tukea ja kannustaa harjoittelussa myös kotona. Viuluja on monen eri kokoisia, ja viulun hankinta kannattaa aina tehdä yhdessä oman opettajan kanssa. Musaamolla on myös muutamia vuokrasoittimia.