Etäopetus

Varaa paikkasi syksylle

Psst! Tarjolla myös kesäopetusta.

Poikkeuksesta uusi normaali

Musaamossa siirryttiin hallituksen määräyksestä etäopetukseen maaliskuussa 2020. Siirto tapahtui ilman minkäänlaista valmisteluaikaa ja jokainen opettaja ylittikin itsensä valtavassa digiloikkauksessa. Etätunnit lähtivät rullaamaan Musaamon tyyliin leppoisan letkeästi ja tietenkin oppilaan omilla ehdoilla. 

Pääsimme palaamaan toukokuussa takaisin lähiopetukseen, mutta varaudumme siihen että myös tulevaisuudessa lukuvuoteen tulee kuulumaan etäopetusjaksoja. Musiikkiharrastus on siitä turvallinen valinta myös karanteeniaikana, että soitto- ja laulutunteja pystytään järjestämään tuloksekkaasti myös verkon kautta. Lähiopetus tulee aina olemaan ensisijainen vaihtoehto opetukselle, mutta Musaamo on sitoutunut siihen, että oppilaat saavat vastinetta lukukausimaksulleen kaikissa olosuhteissa.

Etäopetuksen kehittäminen

Business Finland on myöntänyt Musaamolle rahoitusta musiikin etäopetusmetodien kehittämiseen. Olemme keränneet kevään 2020 aikana palautetta sekä oppilailta että opettajilta ja jatkamme näiden palautteiden pohjalta kehitystyötä kesän aikana. Etäopetusta varten tullaan tekemään erillinen opetussuunnitelma, joka mahdollistaa entistäkin laadukkaamman opetuksen kaikille oppilaille kaikissa olosuhteissa. 

Etäopetuksen hyödyt

Etäopetus on toki tuonut mukanaan myös positiivisia juttuja ja uusia hyödyllisiä toimintatapoja. Esimerkiksi etäopetuksessa käytetyt, jokaiselle oppilaalle henkilökohtaisesti kuvatut opetusvideot ovat tulleet jäädäkseen. Opettajan videoiden avulla oppilas pääsee tsekkaamaan uuden tekniikkatreenin tai läksykappaleen esimerkin aina uudestaan ja uudestaan. Omia videoita kuvatessaan oppilas puolestaan saa arvokasta tietoa esimerkiksi omasta soundistaan tai maneereistaan.

Etäopetus on lähiopetuksen rinnalla loistovaihtoehto myös silloin, kun oppilas on kipeä eikä pääse osallistumaan lähiopetukseen. Tunti voidaan korvata etäopetuksen tai videoiden avulla. Tällaista mahdollisuutta emme ole aiemmin osanneet hyödyntää. 

Musaamossa on viime vuosina panostettu oppilaskeikkoihin ja erilaisiin yhteisprojekteihin. Etäopetus ei poissulje näitäkään. Musaamon oppilaat tekivätkin huhtikuussa huikean yhteismusavideon kiitokseksi kaikille heille, jotka tekevät pitkää päivää Covid-19 viruksen kukistamiseksi. Projekti ylitti kaikki odotukset ja tällaisia on luvassa lisää myös tulevaisuudessa! :)