Tomi Ihanamäki, kitara, basso, bändi

Kuva: Mia Bergius

Tomi on monipuolinen opettaja jonka vahvuutena on erityinen perehtyminen metallimusiikin eri tyylilajeihin ja soittotekniikoihin. Muutkin tyylilajit (rock, pop, jazz, blues, klassinen) taipuvat Tomilta suvereenisti ja hänellä on myös erittäin vankka teoriaosaaminen sekä pop/jazz, että klassiselta puolelta.

Tomi on valmistunut muusikoksi Keski-Pohjanmaan Konservatoriolta 2006 ja hän on lisäksi opiskellut musiikkiyrittäjyyttä ja musiikkiteknologiaa Sibelius Akatemiassa. Tomi on opettanut kaikenikäisiä oppilaita ammatikseen melkein 20 vuotta. Tomi luotsaa kitaristien ja basistien lisäksi Musaamon bändejä.

Jos Tomia pitäisi kuvailla opettajana yhdellä sanalla, se olisi ”pro”. Siis ihan kaikessa. Hänellä on pettämätön pelisilmä oppilaiden kanssa: olitpa sitten 5-vuotias aloittelija tai 65-vuotias Blues-virtuoosi, Tomi ottaa homman haltuun ja vie soittosi seuraavalle tasolle hetkessä.

Tomilla on äärimmäisen tarkka korva ja hänen nuotinnos-/ biisin blokkauskykynsä (ja intonsa) ovat omaa luokkaansa. Tomilla on taatusti Musaamon opettajista kaikkein kattavin kokoelma omaa opetusmateriaalia ja sovitukset eivät todellakaan ole mitään ”Toivelaulukirja-tasoa”, vaan prikulleen, niin kuin ne on alunperin soitettukin.

Tomi on myös soittajana äärimmäisen lahjakas ja hänen kitarointiaan voi seurata Amoth-bändin riveissä. Hänen muita kitaravideoitaan löytyy täältä ja Tomin mietteitä musiikin opettamisesta ja soittamisesta voi lukea tästä Heavy Profile- sivuston haastattelusta.